Translate

Bu Blogda Ara

Girit ' e nasıl gidilir -2



Nasıl Gidilir?
Türkiye'den Girit'e doğrudan uçuş seferi bulunmuyor. Ancak Atina üstünden aktarmalı olarak Hanya ve Kandiye’ye ulaşmak mümkün.
Ayrıca Pire Limanı'ndan Girit'e feribot seferleri de bulunuyor. Pire –Kandiye arası hızlı feribot ile 9 saat kadar zaman alıyor. Yaz aylarıyla seferler sıklaşıyor.
Yunanistan'a gidecek Türk vatandaşları için vizesi zorunlu.

Telefon kartı ile çalışan kulübeler ve kontörlü telefonlar tüm turistik merkezlerde bulunabiliyor.

Ada içerisinde gönlünüzce gezmek içinse en iyi yöntem kiralık araçlar. Ayrıca ada içi toplu taşıma otobüslerle sağlanıyor. Merkezler arasında seferler oldukça sık. Hanya –Kandiye arası bu otobüslerle yaklaşık 2.5 saat alıyor.

Ayrıca adanın güneyini gezmek isterseniz, kara yolundan ulaşamayacağınız kentlere feribotla gidebilirsiniz. Paleochora, Sougia, Agia Roumeli, Loutro and Hora Sfakion ile güneydeki Gavdos Adası arasında feribot seferleri mevcut.

Ne yenir?
Girit mutfağı, beslenme uzmanlarınca en sağlıklı Akdeniz mutfağı olarak gösterilmektedir. Giritli aşçılar doğadaki her türlü yeşil otu haşlayıp, limon ve zeytin yağ ile salata yapabilecek hünere sahiptirler. Turp otu, ebegümeci, labada, radika bu soslu salatlardan sadece bir kaçıdır. Ayrıca, etli olarak da farklı usullerde pişirilen Maghrata yemeği (Ege sahillerinde Arapsaçı olarak bilinir) anasonlu tadıyla Girit mutfağının en meşhur lezzetlerindendir.
Giritlilerin birbirinden nefis mezeler yaptığını da atlamayalım. Özellikle kabak çiçeği dolmasını yemeden geçmeyin.
Girit’te canınız balık çekerse, Akdeniz’in en lezzetli deniz balıklarını yiyebileceğiniz restoranları her kentin liman sahilinde bulabilmeniz mümkündür.
Nerede kalınır?

Girit'te konaklama için pek çok alternatifiniz var; fakat yaz aylarında iyi bir otel bulmak için önceden rezervasyon yaptırmanız yararınıza olur. Ayrıca küçük pansiyonlar ve butik oteller de oda+kahvaltı ya da sadece oda seçenekleriyle adada hizmet veriyor.