Translate

Bu Blogda Ara

Kaliçunya – çörekotlu küçük girit poğaçası





  • 1 Adet yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • Sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Tuz
  • Alabildiğince un
  • İçi için
  • Peynir
  • üstü için
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

hazırlanışı

  • Un, yağ, yumurta, su, tuz ve kabartma tozunu karıştırarak hamurunuzu yogurun
  • Hamur çok sert olmamalı, hamuru 20 dk dinlendirin
  • Bir kap içersinde peynir, yağ ve ıspanakları karıştırın
  • Hamurdan küçük parçalar alın ve açın ve üstüne yumurta beyazı sürün
  • Fincan ile yuvarlak olarak kesin
  • İçine hazırladığınız karışımdan koyun ve ağzını kapatın
  • Üstüne çörek otu serpin ve 230 derece fırında pişirin
  • Afiyet olsun